Vrieservice sponsort Volcano Challenge 2016

De Nicaragua Volcano Challenge is een unieke ‘once in a lifetime’ experience. Een groep van 19 Nederlanders fietst van 18 t/m 27 november 2016 ruim 400 kilometer door de binnenlanden van Nicaragua. Dit doen zij om geld op te halen voor de projecten van stichting WereldOuders. De bikers zien direct met eigen ogen waar ze het voor doen tijdens deze bijzondere sponsortocht, waarbij ook de projecten van WereldOuders bezocht worden.

Vrieservice draagt WereldOuders een warm hart toe en heeft daarom geheel gesponsord satelliet telefoons verzorgd om de veiligheid te waarborgen tijdens het fietsen. Nicaragua is een land waar telecommunicatie op veel plekken niet of slecht mogelijk en satelliettelefonie de uitkomst biedt.

WereldOuders biedt structurele hulp aan thuisloze kinderen in negen landen in Latijns-Amerika, waaronder Nicaragua. De kinderen worden opgenomen in familiehuizen waar ze naast liefde, aandacht en verzorging, ook scholing en een (beroeps)opleiding krijgen. Zo hebben zij een goede kans op een toekomst waarmee ze zichzelf en hun omgeving versterken. Naast familiehuizen zet WereldOuders ook educatieve en medische projecten op voor de hele gemeenschap.